Krievijas lidmašīnas Sīrijā veikušas uzlidojumus vairāk nekā 60 mērķiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas lidmašīnas pēdējo 24 stundu laikā veikušas uzlidojumus vairāk nekā 60 «teroristu mērķiem» Sīrijā, piektdien paziņojusi Krievijas armija.

Uzlidojumus no gaisa spēku bāzes Sīrijā veica lidmašīnas «Su-34M» un «Su-24SM», paziņoja Krievijas ģenerālštāba vadītāja vietnieks Igors Makuševs.

Uzlidojumos nogalināti grupējuma «Islāma valsts» divi augsta ranga komandieri un vairāki simti kaujinieku, paziņoja armija.

Tostarp iznīcināti arī seši komandposteņi un komunikāciju centri, sešas munīcijas noliktavas, 17 treniņu nometnes un trīs pazemes objekti Latākijā, divas artilērijas raķešu sistēmas, 17 transporta līdzekļi un citi mērķi.

Krievijas lidmašīnas kopš 30.septembra veic uzlidojumus Sīrijā. Maskava apgalvo, ka gaisa triecieni vērsti pret teroristu organizācijas «Islāma valsts» pozīcijām, bet Rietumi pārmetuši Krievijai, ka uzlidojumos cietuši galvenokārt Sīrijas mērenie nemiernieki, kas cīnās pret Damaskas režīmu.

Makuševs paziņoja, ka kaujinieki cietuši ievērojamus zaudējumus un ir bijuši spiesti mainīt taktiku un slēpties ciematos un pilsētās. Viņš uzsvēra, ka Maskava pastiprinās uzbrukumus.

Aizsardzības ministrija iepriekš ziņoja, ka ceturtdien veikti uzlidojumi 27 mērķiem, savukārt trešdien Krievijas Kaspijas flotiles karakuģi uz «Islāma valsts» pozīcijām Sīrijā izšāva raķetes.

Makuševs sacīja, ka Krievija bombardē kaujinieku komandcentrus un komunikāciju centrus, munīciju noliktavas un treniņu nometnes Rakā, Latākijā, Hamā, Idlibā un Alepo.

Tomēr neskatoties uz Krievijas uzlidojumiem, «Islāma valsts» kaujiniekiem piektdien izdevies pietuvoties Alepo pilsētai, nonākot vien pāris kilometru attālumā no Damaskas režīma spēku pozīcijām, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu