Krievija un ASV atsāks sarunas par izvairīšanos no incidentiem Sīrijas gaisa telpā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija un ASV atsāks sarunas par izvairīšanos no incidentiem Sīrijas gaisa telpā, kur abas valstis veic atsevišķas bombardēšanas kampaņas, paziņojis Pentagons.

«Aizsardzības ministrija ir saņēmusi oficiālu atbildi no Krievijas Aizsardzības ministrijas attiecībā uz priekšlikumu par gaisa operāciju nodrošināšanu Sīrijā,» sacīja Pentagona preses pārstāvis Pīters Kuks. «Ministrijas vadība izskata Krievijas atbildi un sarunas varētu notikt šajā nedēļas nogalē.»

Abām valstīm bijusi videokonference nākamā dienā pēc Krievijas 30.septembrī sāktajiem uzlidojumiem Sīrijā, la nodrošinātu, ka Krievijas kara lidmašīnas nešķērso ASV bezpilota lidaparātu un tās vadītās koalīcijas iznīcinātāju ceļus.

Tomēr Krievijas lidmašīnas ir pielidojušas tuvu vienam ASV bezpilota lidaparātam un ASV armijai nācies mainīt dažu lidmašīnu kursu, lai tās nepietuvotos Krievijas lidmašīnām.

Krievijas lidmašīnas kopš 30.septembra veic uzlidojumus Sīrijā. Maskava apgalvo, ka gaisa triecieni vērsti pret teroristu organizācijas «Islāma valsts» pozīcijām, bet Rietumi pārmetuši Krievijai, ka uzlidojumos cietuši galvenokārt Sīrijas mērenie nemiernieki, kas cīnās pret Damaskas režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu