Bijusī mūķene dzīvi vada noslēgtībā un vientulībā, bet ar «Facebook»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī britu mūķene Reičela Dentone izvēlējusies savu dzīvi vadīt vientulībā un noslēgtībā, nododoties Dieva meklējumiem. Viņa ikdienā apkopj savu dārziņu, audzē vistas, lūdzas un sērfo pa sociālajiem tīkliem. Atšķirībā no citiem eremītiem viņa izvēlējusies kontaktu ar pasauli saglabāt, izmantojot modernās tehnoloģijas, raksta «Reuters».

Dentone atzīst, ka garīgi meklējumi vientulībā nav šķērslis viņas aktivitātēm sociālajos tīklos «Facebook» un «Twitter».

«Tas ir mīts, ar kuru visbiežāk saskaros: ka eremītiem jābūt ar garu bārdu un jādzīvo alā. Es tāda neesmu,» stāsta ticīgā sieviete, kura vientulībā mīt sarkanu ķieģeļu mājiņā Linkolnšīras apkārtnē, Lielbritānijā.

Reičela Dentone

Dentone uzskata, ka sociālie mediji viņas dzīvesveidam ne tikai nav šķērslis, bet ir pat vitāli nozīmīgi. Savā «Twitter» kontā viņa raksta, ka viņas tvīti neesot bieži, taču esot rūpīgi izloloti.

Vientulība un dzīve nošķirtībā sievieti esot vilinājusi jau kopš agras jaunības. Viņa augusi katoļticīgā sešu bērnu ģimenē. Lielā ģimene bieži likusi ilgoties pēc rotaļām vienai pašai savā istabā.

2002. gadā Dentone pameta skolas vadītāja vietnieces amatu kādā skolā Kembridžā un pārvācās un Linkolnšīru. Pirms darba skolā Dentone kādu laiku pavadījusi arī klosterī. Mājvietai sieviete izvēlējusies bijušo pilsētas padomes ēku ar dārzu, kas būtu gana liels, lai viņa pati sevi apgādātu ar pārtiku un varētu turēt arī vistas.

«Eremīts ir persona, kura izvēlas dzīvot viena un dara to, lai kaut kādā ziņā atrastu Dievu,» skaidro Dentone. Eremīta solījumu viņa deva 2006. gadā kāda katoļu dievkalpojuma laikā.

Reičela Dentone

Neskatoties uz to, ka ikdienā viņa cilvēkus nesatiek, Dentone saglabājusi salīdzinoši aktīvu dzīvesveidu. Iztiku viņa pelna, nododoties kaligrāfijai un pēc īpaša pasūtījuma izgatavojot kartes. Par klientu daudzumu viņa nesūdzoties. Šad un tad viņa arī raksta publikācijas baznīcas vajadzībām par izaicinājumiem, ar kādiem saskaras kā eremīte. Un viņa arī sērfo sociālajos tīklos.

Šogad sievietei tika diagnosticēts vēzis. Ņemot vērā viņas aktivitātes interneta vidē, sievietes sekotāji sākuši kampaņu, lai savāktu naudu arī citu vēža slimnieku ārstēšanai. Dentone uzskata, ka šis ir piemērs tam, cik vērtīgs Internets var izrādīties vientulībā dzīvojošiem cilvēkiem.

Lūk neliels fotoieskats mūsdienu eremītes mājās un ikdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu