Irākiešu imigranti protestē pret Somijas plāniem viņus deportēt

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 50 patvēruma pieprasītāju no Irākas pirmdien Helsinku centrā sarīkoja demonstrāciju, protestējot pret Somijas valdības plāniem panākt vienošanos ar Bagdādi, kas savukārt varētu novest pie viņu nosūtīšanas atpakaļ uz dzimteni.

Vairāk nekā 300 patvēruma pieprasītāju parakstījuši petīciju pret Somijas valdības plāniem.

Somijas valdība jau apturējusi lēmumu pieņemšanas procesu irākiešu un somāļu patvēruma pieprasītāju lietās, norādot, ka tā varētu pēc drošības apstākļu izvērtēšanas šajās valstīs patvēruma piešķiršanas vadlīnijas padarīt stingrākas.

Imigranti no Irākas īpaši iecienījuši Somiju, jo tajā līdz šim bija visai liberāli patvēruma piešķiršanas kritēriji, turklāt tur jau mitinās prāva irākiešu kopiena.

Helsinki sākuši sarunas ar Bagdādi par to imigrantu nosūtīšanu atpakaļ uz dzimteni, kuru dzīvībai tur briesmas nedraud un kas Somijā ir ieradušies kā ekonomiskie imigranti, augstāku dzīves standartu vilināti.

Sagaidāms, ka šogad Somijā ieradīsies 50 000 patvēruma pieprasītāju, kas ir milzīgs pieaugums, salīdzinot ar 2014.gadu, kad tur ieradās vien 3600 šādu cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu