20 patvēruma meklētāji iesūdz tiesā Berlīnes bēgļu reģistrācijas centru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divdesmit patvēruma meklētāji pirmdien iesūdzēja tiesā Berlīnes galveno bēgļu registrācijas centru par nespēju viņus pietiekami ātri reģistrēt, lai viņi varētu saņemt palīdzību, tai skaitā pajumti, pavēstīja tiesa pārstāvis.

Vietējām varas iestādēm Berlīnē ir lielas grūtības reģistrēt lielo patvēruma meklētāju skaitu, tādēļ tiem bieži ir dienām vai pat nedēļam ilgi jāgaida uz reģistrāciju.

Pirmdien daļa bēgļu nolēma iesūdzēt sociālo lietu tiesā Veselības un sociālo lietu valsts biroju, kas zināms ar nosaukumu «LaGeSo», kas ir atbildīgs par patvēruma meklētāju registrāciju.

Patvēruma meklētāji paziņoja, ka viņi ir gaidījuši nedēļu, bet joprojām nav reģistrēti. Tādēļ viņi nav saņēmuši palīdzību, tai skaitā pajumti.

Tiesas pārstāvis pavēstīja aģentūrai AFP, ka prasītāji tā darījuši, lai izdarītu spiedienu uz varas iestādēm. Tiesa lēmumu pieņems tuvāko dienu laikā. Pēdējo divu nedēļu laikā līdzīgas prasības ir iesnieguši vairāki individuāli patvēruma meklētāji, informēja tiesas pārstāvis.

Vācija prognozē, ka šogad tajā ieradīsies no 800 tūkstošiem līdz vienam miljonam migrantu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu