ASV vadītā koalīcija nometusi munīciju nemierniekiem Sīrijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV vadītā koalīcija pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» ir ar izpletņiem nometusi munīciju nemierniekiem, kuri cīnās pret šo grupējumu Sīrijas ziemeļos, pirmdien paziņoja ASV armijas preses sekretārs.

Šāds solis sperts pēc tam, kad ASV Aizsardzības ministrija pagājušonedēļ paziņoja, ka apturēs mēreno Sīrijas nemiernieku apmācības programmu Turcijā un Jordānijā un tās vietā apgādās iepriekš pārbaudītus nemiernieku līderus no grupējumiem, kas aktīvi cīnās pret «Islāma valsti».

ASV vadītās koalīcijas preses sekretārs Bagdādē pulkvedis Stīvs Vorens sacīja, ka munīcija ir piegādāta grupējumam «Sīrijas Arābu koalīcija», kas jau vairākus mēnešus cīnās pret «Islāma valsti» uz ziemeļiem no džihādistu bastiona Rakas.

«Sīrijas Arābu koalīcijā», kas sastāv no vairākiem nelieliem arābu grupējumiem, ir četri vai pieci tūkstoši kaujinieku, un ASV spēki ir rūpīgi pārbaudījuši šīs koalīcijas līderi, sacīja Vorens.

Viņš piebilda, ka ASV ar sabiedrotajiem varētu dot triecienus «Islāma valsts» objektiem, kurus identificējuši «Sīrijas Arābu koalīcijas» kaujinieki uz vietas.

ASV Centrālās pavēlniecības preses sekretārs pulkvedis Patriks Raiders paziņoja, ka ASV vadītās koalīcijas spēki svētdien nometuši kravu Sīrijas ziemeļos vietējiem sauszemes spēkiem, kas veic operācijas pret «Islāma valsti».

Anonīma ASV amatpersona informēja, ka šajā kravā bijušas 50 tonnas munīcijas un rokasgranātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu