Krievijas vēstniecībai Damaskā trāpījušas divas mīnas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Divas mīnas otrdien Sīrijas galvaspilsētā Damaskā trāpījušas Krievijas vēstniecībai, no notikumu vietas vēsta ziņu aģentūras AFP fotogrāfs. Tas noticis brīdī, kad pie vēstniecības ēkas demonstrācijai bija sākuši pulcēties cilvēki, lai paustu savu atbalstu Krievijas kara aviācijas uzlidojumiem nemierniekiem.

Demonstrācijai pie vēstniecības ēkas Damaskas Mazraa rajonā bija sapulcējušies ap 300 cilvēku.

Mīnām trāpot vēstniecībai, izcēlusies panika. Pagaidām nav skaidrs, vai mīnu sprādzienos ir ievainotie un bojāgājušie.

Krievijas parlamenta augšpalāta 30.septembrī atbalstīja prezidenta Vladimira Putina lūgumu par Krievijas karaspēka izmantošanu Sīrijā. Jau tajā pašā dienā Krievijas kara aviācija Sīrijā veica pirmos uzlidojumus islāmistu nemiernieku pozīcijām.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem, kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu