«Islāma valsts» aicina uz džihādu pret Krieviju un ASV

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» otrdien aicināja musulmaņus īstenot džihādu (svēto karu) pret Krieviju un ASV un solīja, ka Krievija tiks sakauta Sīrijā. Grupējums norādīja, ka ASV esot vājas un izmantojot Krieviju, kā arī Sīrijas prezidenta Bašara al Asada otru tuvāko sabiedroto - Irānu, lai nostiprinātu savas pozīcijas Sīrijā.

«Islāma valsts» nāca klajā ar šo aicinājumu laikā, kad Maskava ir paziņojusi par savas gaisa triecienu kampaņas pastiprināšanu pret islāmistu kaujiniekiem Sīrijā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins kritizēja Vašingtonu par atteikšanos sadarboties ar Maskavu Sīrijas kampaņā.

«Krievija tiks sakauta,» paziņoja «Islāma valsts» preses sekretārs Abu Mohameds al Adnani internetā ievietotā ierakstā. Viņš arī aicināja «musulmaņus visur sākt džihādu pret krieviem un amerikāņiem», kuri īstenojot «krusta karu pret musulmaņiem».

«Islāma valsts» ne tikai mēģina gāzt Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, bet arī konkurē ar «Al Qaeda» filiāli «Nusras fronte» par galvenā džihādistu grupējuma lomu Sīrijā.

Draudus Krievijai ir izteicis arī «Nusras frontes» līderis Abu Mohameds al Džolani.

«Ja Krievijas armija nogalina Sīrijas cilvēkus, tad nogaliniet viņu (Krievijas) cilvēkus. Ja viņi nogalina mūsu kareivjus, tad nogaliniet viņu kareivjus. Aci pret aci,» Džolani pirmdien sacīja aicinājumā džhādistiem Kaukāzā.

Krievija otrdien paziņoja, ka tās gaisa spēki pēdējās 24 stundās trāpījuši 86 «teroristu» objektiem Sīrijā, kas ir lielākais skaits vienas dienas laikā, kopš Krievija 30.septembrī sāka gaisa triecienu kampaņu šajā valstī.

Krievija arī pavēstīja, ka starp šiem objektiem bijuši vairāki «Islāma valsts» objekti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu