Zviedrijā skolā vīrietis ar zobenu nogalina trīs, ievaino divus cilvēkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzbrukumā skolai Trolhetanā, Zviedrijas rietumos, ceturtdien nogalināti trīs cilvēki un vēl divi ievainoti, pavēstīja policija. Skolā Trolhetanā, kas atrodas 75 kilometru attālumā no Gēteborgas, iebruka kāds 21 gadu vecs vīrietis, kurš bija bruņojies ar «vairākiem nazim līdzīgiem priekšmetiem».

Policija uzbrucēju sašāvusi, un viņš vēlāk slimnīcā miris. Uzbrucējs identificēts kā 21 gadu vecs vietējais iedzīvotājs, un likumsargi cenšas noskaidrot uzbrukuma motīvus. Viena no versijām ir tāda, ka tas bijis politiski motivēts, jo uzbrucējam bijuši ultralabēji uzskati un viņš bijis pret imigrāciju reģionā.

skola Trolhetanā
skola Trolhetanā Foto: AFP/LETA

Viens no upuriem bija skolotājs, kurš tika atrasts nogalināts skolā, bet otrs - kāds zēns, kurš mira no ievainojumiem slimnīcā. Pēc uzbrukuma slimnīcā tika nogādāti trīs ievainoti upuri - divi 11 un 15 gadus veci zēni un skolotājs, bet viens no zēniem mira. Otrs zēns un skolotājs ir kritiskā stāvoklī, viņiem tiek veikta operācija.

skola Trolhetanā
skola Trolhetanā Foto: AFP/LETA

Mediji ziņo, ka uzbrucējam bijusi kinosāgas «Zvaigžņu kari» varoņa maska, un skolas audzēkņi sākotnēji domājuši, ka notiekošais ir joks.

«Kad mēs viņu ieraudzījām, mēs domājām, ka tas ir joks. Viņam bija maska, melnas drēbes un garš zobens. Daži audzēkņi gribēja ar viņu nofotografēties un aptaustīt zobenu,» ziņu aģentūrai TT pastāstīja viens no skolas audzēkņiem.

skola Trolhetanā
skola Trolhetanā Foto: EPA/LETA

Skolu, kurā mācās aptuveni 400 audzēkņu, pārņēmusi panika. Uzbrukums noticis skolas kafejnīcā, kas ir pieejama sabiedrībai.

Drošības situācija skolā iepriekš izpelnījusies pārmetumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu