Venecuēlas prezidents sola nodzīt ūsas, ja līdz gada beigām neuzcels miljonu mājokļu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro ir apsolījis, ka nodzīs ūsas, ja valdība nesasniegs mērķi līdz gada beigām nodrošināt vienu miljonu jaunu mājokļu.

«Ja līdz 31.decembrim nebūšu mājokļu skaitā sasniedzis vienu miljonu, nodzīšu ūsas, tādā veidā sevi sodot, lai ikviens zinātu, ka es to neizdarīju,» teica Maduro.

Viņš runāja par ambiciozo mājokļu būvniecības projektu, kuru 2011.gadā sāka ilggadējais valsts līderis Ugo Čavess, lai sniegtu mājokli tūkstošiem ģimeņu, kas to zaudēja 2010.gada postošajos plūdos.

Čavess, kurš nomira 2013.gadā, solīja līdz 2019.gadam uzbūvēt trīs miljonus mājokļu.

Maduro valdība ir paziņojusi, ka līdz šim ekspluatācijā ir nodoti 800 tūkstoši mājokļu.

Pēc mēneša Venecuēlā gaidāmas parlamenta vēlēšanās, bet Maduro ir solījis, ka naftas cenas kritums neietekmēs valdības īstenotās sociālās palīdzības programmas. Nafta ir Venecuēlas galvenais ieņēmumu avots.

Venecuēlā ir pasaulē lielākas atklātās naftas rezerves, bet tās ekonomikā valda haoss, inflācijai pieaugot un hroniski trūkstot dažādām precēm, tostarp pirmās nepieciešamības, piemēram, tualetes papīram.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka 6.decembrī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās ar 14-31 procenta punkta pārsvaru varētu uzvarēt pašlaik opozīcijā esošie politiskie spēki. 167 deputātu veidoto Nacionālo asambleju pašlaik kontrolē valdošā Venecuēlas Vienotā sociālistu partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu