Kalē trešo nakti pēc kārtas turpinās sadursmes starp policistiem un imigrantiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas ostas pilsētā Kalē trešo nakti pēc kārtas izcēlušās sadursmes starp policistiem un nelegālajiem imigrantiem.

Nekārtības, līdzīgi kā iepriekš, izcēlušās netālu no nelegālo imigrantu patvaļīgi ierīkotās nometnes, kas iesaukta par «Jaunajiem džungļiem».

Policijai nācās likt lietā asaru gāzi un ūdens metējus, lai savaldītu nelegālos imigrantus, kuri apsaukāja likumsargus un apmētāja ar dažādiem priekšmetiem.

Kārtības atjaunošanai otrdien tika iesaistīti 250 policisti, ziņoja Iekšlietu ministrija.

Eiropai cīnoties ar nekontrolētās imigrācijas krīzi, Kalē nelegālo imigrantu skaits no jūnija līdz augustam ir dubultojies.

Lielākā daļa nelegālo imigrantu, kas atrodas Kalē, ieradušies no Austrumāfrikas un Tuvajiem Austrumiem un galu galā cer nokļūt Lielbritānijā.

Aplēsts, ka nelegālo imigrantu patvaļīgi ierīkotās nometnēs pilsētas apkārtnē pašreiz mitinās aptuveni 4500 cilvēku.

Pēc neierasti asajām sadursmēm šonedēļ Francija pastiprināja drošības pasākumus, uz ko imigranti atbildējuši ar satiksmes nobloķēšanu uz ceļiem.

Kāda amatpersona norādīja, ka imigranti bieži piesavinās no privātīpašumiem lietas, ko var izmantot kravas automašīnu satiksmes nobloķēšanai uz Kalē apvedceļa, kas ved uz ostu.

«Mēs vairs nejūtamies kā mājās - mēs dzīvojam ar noslēgtiem logiem un slēģiem. Mēs pat vairs nevaram iziet dārzā ar saviem bērniem,» sacīja kāda vietējā iedzīvotāja, kuras mājas atrodas netālu no imigrantu nometnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu