Zviedrijas policija par terorakta plānošanu bēgļu centrā aiztur irākieti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas policija ir aizturējusi vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par terorakta plānošanu, valstij pastiprinot drošības pasākumus pēc 13. novembra teroraktiem Parīzē, piektdien paziņoja Zviedrijas drošības dienesti.

Irākas pilsonis Mutars Muthanna Madžids tika aizturēts ceturtdienas pēcpusdienā pēc divu dienu ilgas meklēšanas, kad policija veica reidu patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Bolidenas pilsētā valsts ziemeļaustrumos.

Aizturēšana notika mierīgi bez starpgadījumiem, un izmeklētāji plāno Madžidu nopratināt, paziņoja Zviedrijas izlūkdienests «Sapo».

Zviedrijas premjerministrs Stefans Lefvens apsveica drošības dienestus ar aizdomās turētā ātru atrašanu un aizturēšanu.

Varas iestādes bija izdevušas orderi 25 gadus vecā Madžida aizturēšanai par terorakta gatavošanu.

Vietējie mediji ziņoja, ka pastāv aizdomas par viņa karošanu Sīrijā.

Lai gan nav konstatēta Madžida saistība ar Parīzes teroraktu rīkotājiem, «Sapo» ir paziņojis, ka slaktiņš Francijas galvaspilsētā demonstrējis džihādistu grupējuma «Islāma valsts» izplatību Eiropā.

Zviedrija trešdien paaugstināja nacionālo terorisma draudu līmeni līdz «augstam» un to saglabāja arī pēc Madžida aizturēšanas.

Lefvens ceturtdien paziņoja, ka Zviedrija plāno pastiprināt drošības pasākumus, tostarp saziņas līdzekļu novērošanu, saistībā ar teroristu uzbrukuma risku šajā valstī.

Līdz šim pēdējais islāmistu terorakts Zviedrijā notika 2010.gadā, kad kāds vīrietis uzspridzinājās veikalu ielā Stokholmā, ievainojot divus cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu