Krievija pārtrauks gāzes piegādes Ukrainai; varētu apturēt arī ogļu piegādes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER ZOBIN / AFP

Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks paziņojis, ka Krievija otrdien vai trešdien apturēs gāzes piegādes Ukrainai, jo tā nav veikusi priekšapmaksu par turpmākām gāzes piegādēm, kā arī varētu apturēt ogļu piegādes Ukrainai, reaģējot uz elektropiegādes pārrāvumu Krievijas anektētajai Krimai, otrdien vēstīja ziņu aģentūra «Reuters».

Intervijā radiostacijai «Vesti FM» Novaks sacīja, ka «šodien vai rīt gāzes piegādes tiks apturētas, jo nav veikta priekšapmaksa». Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka Ukraina jau tā maz izmanto Krievijas piegādāto gāzi.

Tādu paziņojumu ministrs izplatīja laikā, kad Krievijas anektētajā Krimas pussalā joprojām tiek izmantoti ārkārtas ģeneratori, lai nodrošinātu pamata elektrības vajadzības pēc tam, kad nedēļas nogalē nenoskaidroti sabotieri, domājams, ukraiņu nacionālisti, uzspridzināja augstsprieguma elektrolīnijas balstus.

Ukrainas centrālo valdību atbalstošiem aktīvistiem līdz šim ir izdevies nepieļaut bojāto elektrolīnijas balstu un elektrolīnijas remontu.

Krievijas enerģētikas ministrs sūdzējās, ka Ukrainas varas iestādes «kaut kādu politisku motīvu dēļ» nerīkojas atbilstoši savām iespējām, lai remonta darbinieki varētu atjaunot elektropiegādes Krimai. Viņš tādu rīcības trūkumu nodēvēja par noziegumu.

«Ir dažādas iespējas - politiskas, ekonomiskas,» Novaks teica, atbildot uz jautājumu par to, kā Krievija uz to varētu reaģēt.

«Krievija piegādā ogles Ukrainas enerģētikas sektoram. Mēs varētu, un, iespējams, šajā situācijā mums ir jāpieņem lēmums par to, ka mūsu komerciālās organizācijas, kas piegādā ogles Ukrainas spēkstacijām, aptur ogļu piegādes,» viņš paziņoja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu