Notriektā Krievijas iznīcinātāja pilotu sašāvuši nemiernieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas mediji vēsta, ka abi notriektās Krievijas lidmašīnas piloti katapultējušies. Vienu pilotu Sīrijā sagūstījuši turkmēņu nemiernieki, kas karo pret prezidenta Bašara al Asada režīmu un kurus atbalsta Ankara, bet «otrs pilots gājis bojā». Nemiernieki apgalvo, ka vienu pilotu viņi nošāvuši gaisā, kad viņš mēģinājis savu izpletni aizmanevrēt līdz valdības kontrolētajai teritorijai.

Papildināts ar pēdējo rinkopu.

Turcijas Ģenerālštābs pavēstīja, ka Turcijas iznīcinātāji «F-16» atklāja uguni uz reaktīvo lidmašīnu pēc brīdinājumu izteikšanas, ka tā pārkāpj Turcijas gaisa telpu.

«24.novembrī ap plkst.9.20 neatpazīta lidmašīna Hatajas reģionā piecu minūšu laikā saņēma desmit brīdinājumus, taču, neskatoties uz to, pārkāpa Turcijas gaisa telpu. Reaģēšanas noteikumu ietvaros divi mūsu «F-16», kas veica tajā reģionā patrulēšanu, izrādīja šai lidmašīnai pretestību,» teikts Ģenerālštāba paziņojumā.

Mediju izplatītā video redzams, kā lidmašīna uzliesmo gaisā un degoša nogāžas Sīrijas robežas pusē.

Turcijas mediji ziņo, ka divi lidmašīnas piloti katapultējušies, šo informāciju apstiprinājusi arī Krievija. Turcijas telekanāls «CNN-Turk» ziņo, ka vienu pilotu Sīrijā sagūstījuši turkmēņu nemiernieki, kas karo pret prezidenta Bašara al Asada režīmu un kurus atbalsta Ankara, bet otrs pilots gājis bojā.

Savukārt nemiernieki apgalvo, ka vienu pilotu viņi sašāvuši vēl gaisā, kad viņš mēģinājis savu izpletni aizmanevrēt līdz valdības kontrolētajai teritorijai.

«Krišanas laikā viņi vairākkārt mēģināja savus izpletņus vadīt tā, lai nokļūtu diktatora Bašara al Asada kontrolētajā zemē,» teikts nemiernieku brigādes pārstāvja Džabira Ahmada paziņojumā «Facebook». «Mūsu vīri no Desmitās piekrastes brigādes ložmetēju vienības spēja viņam trāpīt, pirms viņš tika prom, un viņa līķis nokrita atbrīvotajā rajonā.»

Aģentūra «Reuters» ziņo, ka tā saņēmusi videoierakstu no kāda Sīrijas bruņotā grupējuma, kurā redzams viens no pilotiem, kas smagi ievainots guļ uz zemes, un viens no nemierniekiem videoierakstā paziņo, ka viņs ir miris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu