Putins par notriekto lidmašīnu: Tas ir «teroristu sabiedroto» dūriens mugurā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, preses konferencē runājot par Turcijas - Sīrijas robežas tuvumā notriekto Krievijas gaisa spēku lidmašīnu, paziņoja, ka tas bijis dūriens mugurā, ko veikuši «teroristu sabiedrotie». Putins Turcijai arī piedraudēja ar «nopietnām sekām», raksta «The Guardian».

«Notikušais ir ārpus jebkādām normām cīņā pret terorismu. Mūsu armija veic varonīgu darbu pret terorismu.. Bet šodienas zaudējums ir dūriens mugurā, ko veikuši teroristu sabiedrotie. Es to nevaru raksturot nekādā citā veidā,» teica Putins.

Prezidents arī uzsvēra Krievijas apgalvojumu, ka lidmašīna notriekta Sīrijas, nevis Turcijas teritorijā. «Mūsu lidaparāts tika notriekts virs Sīrijas teritorijas, izmantojot gaiss-gaiss tipa raķeti, kuru raidīja Turcijas iznīcinātājs «F-16». Tā nogāzās Sīrijas teritorijā četrus kilometrus no robežas ar Turciju,» viņš teica.

Putins uzstāj, ka Krievijas piloti nekādus draudus neradīja. «Ne mūsu piloti, ne lidmašīnas neapdraudēja Turcijas teritoriju. Tas ir acīm redzami. Viņi cīnās ar teroristiem ziemeļu teritorijās ap Latākiju, kur izvietoti kaujinieki, galvenokārt cilvēki ar Krievijas izcelsmi, un armija pilda tiešos pienākumus, cenšoties panākt, ka šie cilvēki neatgriežas Krievijā. Tie ir cilvēki, par kuriem ir skaidrs, ka tie ir starptautiski teroristi,» valsts pozīcijas skaidroja Putins.

Ironizē par Parīzes teroraktiem

Krievijas valsts līderis uzrunā medijiem piesauca Parīzes teroraktus, ironizējot, ka nav brīnums, ka tādi notiek, ja «Islāma valsts» kaujiniekus Sīrijā acīmredzot atbalsta citas valsts bruņotie spēki. «Ņemot vērā, ka esam parakstījuši vienošanos par miermīlīgām attiecībām ar ASV, un mēs zinām, ka arī Turcija ir to valstu vidū, kas pievienojušās ASV koalīcijai. Tā kā «Islāma valstij» ir milzīgi simtiem miljonu un miljardu resursi, kas nāk no nelegāliem naftas pārdošanas darījumiem, un viņus sargā citu valstu bruņotie spēki,

tad ir skaidrs, kāpēc viņi ir tik nekaunīgi, kāpēc nogalina cilvēkus, kāpēc izvērš terora uzbrukumus visā pasaulē, tai skaitā Eiropas sirdī,» kritizēja Putins.

Draud ar nopietnām sekām

«Mēs visu notikušo analizēsim, un šodienas traģiskajam incidentam būs nopietnas sekas, tai skaitā uz Krievijas un Turcijas attiecībām. Mēs pret Turciju vienmēr esam izturējušies kā pret draudzīgu valsti. Es nezinu, kas ir ieinteresēts tajā, kas notika šodien, katrā ziņā ne mēs.

Un tā vietā, lai nekavējoties kontaktētos ar mums, cik es zinu, Turcijas puse nekavējoties vērsusies pie saviem NATO partneriem, lai incidentu pārspriestu.

Tā, it kā mēs būtu notriekuši viņu lidmašīnu, nevis viņi mūsējo,» tā Putins.

Provokatīvās preses konferences uzrunas noslēgumā Putins arī ironizēja par «NATO kalpošanu grupējumam «Islāma valsts»».

«Vai viņi grib panākt, lai NATO kalpo grupējuma «Islāma valsts» interesēm?

Es saprotu, ka katrai valstij ir savas reģionālās intereses, un mēs vienmēr to esam respektējuši, bet mēs nekad neļausim notikt tāda veida noziegumam, kāds notika šodien,» piebilda Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu