Tusks aicina pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas saglabāt «vēsu galvu»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks otrdien aicinājis saglabāt mieru un «vēsu galvu» pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas pie Turcijas robežas ar Sīriju.

«Šajā bīstamajā brīdī pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas mums visiem jāsaglabā vēsa galva un miers,» tviterī uzsvēris Tusks, kam svētdien jāspēlē namatēva loma ES un Turcijas samitā, kurā paredzēts meklēt risinājumus nekontrolētās imigrācijas krīzei.

Eiropas Komisija (EK) tikmēr paziņojusi, ka «uzmanīgi seko notikumiem» un «cenšas noskaidrot, kas īsti noticis».

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas iznīcinātājs «Su-24», uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk otrdien paziņoja, ka Krievijas lidmašīnas notriekšana pie robežas ar Sīriju atstās nopietnu iespaidu uz Maskavas attiecībām ar Turciju.

Neilgi pēc tam Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka atcēlis savu trešdien paredzēto vizīti Stambulā.

«Pieņemts lēmums atcelt rīt paredzēto Krievijas un Turcijas ārlietu ministru tikšanos,» aģentūra TASS citēja Lavrova teikto žurnālistiem.

Vienlaikus Lavrovs mudināja Krievijas pilsoņus atturēties no ceļojumiem uz Turciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu