Dānija atsakās no solījuma uzņemt 1000 patvēruma meklētāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dānija atsakās no septembrī dotā solījuma uzņemt 1000 patvēruma meklētāju, paziņojis Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens.

Rasmusens un Dānijas integrācijas ministre Ingera Stejberga septembrī paziņoja, ka Eiropas Komisijas (EK) ierosinātā plāna ietvaros ir gatava brīvprātīgi uzņemt 1000 bēgļus, bet uzsvēra, ka Dānija joprojām iebilst pret obligātām kvotām.

Tomēr

arvien pieaugošais nelegālo imigrantu pieplūdums Dānijā nozīmē, ka valsts vairs nevar uzņemt iepriekš solītos 1000 patvēruma meklētājus,

nedēļas nogalē paziņoja Rasmusens.

Premjers intervijā raidorganizācijai DR skaidroja, ka Dānija šo solījumu deva laikā, kad 160 000 patvēruma meklētāju pārdale Eiropas Savienības (ES) valstīm tika uzskatīta par galīgo risinājumu nelegālo imigrantu krīzei, bet acīmredzot tā nav.

Rasmusens norādīja, ka

Grieķija un Itālija, no kurienes šie patvēruma meklētāji saskaņā ar EK plānu ir jāpārvieto uz citam ES valstīm, nekontrolē situāciju, un nelegālie imigranti pārvietojas paši.

Kamēr sistēma atkal nedarbosies, Dānijai nevar uzņemt vēl 1000 patvēruma meklētāju, uzsvēra premjers.

Dānijas valdības jaunākās aplēses liecina, ka nākamgad valstī ieradīsies 25 000 patvēruma meklētāju. Iepriekš to skaits tika lēsts uz 15 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu