Damaska: Krievijas lidmašīnas notriekšana ir «kliedzoša agresija pret Sīrijas suverenitāti»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Damaska nosodījusi Krievijas lidmašīnas notriekšanu pie Turcijas robežas ar Sīriju, paziņojot, ka tā esot «kliedzoša agresija pret Sīrijas suverenitāti» un atbalsta izrādīšana teroristiem, ziņo valsts mediji.

«Izrādot kliedzošu agresiju pret Sīrijas suverenitāti, Turcijas puse šorīt notrieca draudzīgu krievu lidmašīnu Sīrijas teritorijā,» kad tā atgriezās no kaujas misijas pret teroristu grupējumu «Islāma valsts», avotu armijā citē aģentūra SANA.

Incidents, «bez šaubām, demonstrē, ka Turcijas valdība nostājas terorisma pusē un atbalsta teroristu grupas, kas sākušas grūt Sīrijas armijas triecienu ietekmē,» norādījis avots.

«Šie bezcerīgie agresijas akti tikai pastiprinās mūsu apņēmību karot pret teroristu organizācijām ar mūsu draugu, īpaši Krievijas, atbalstu un palīdzību,» norādīja avots.

Kā vēstīts, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas iznīcinātājs «Su-24», uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu