No Vīnes aizbēgusī pusaudze Sīrijā piekauta līdz nāvei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Vīnes uz Sīriju aizbēgusī pusaudze piekauta līdz nāvei, kad mēģinājusi aizbēgt no teroristu grupējuma «Islāma valsts», ziņo Austrijas mediji.

17 gadus vecā Samra un viņas 15 gadus vecā draudzene Zabīna devās uz Sīriju pagājušajā gadā, lai pievienotos «Islāma valstij».

Tiek uzskatīts, ka abas meitenes tagad ir mirušas.

Ziņu portāls «Österreich» un laikraksts «Kronen Zeitung», atsaucoties uz iekšējiem avotiem, ziņo, ka Samra tikusi piekauta līdz nāvei, mēģinot aizbēgt no «Islāma valsts» Sīrijas faktiskās galvaspilsētas Rakas, bet Austrijas Iekšlietu un Ārlietu ministrijas to nav apstiprinājušas.

«Mēs nevaram komentēt individuālas lietas,» paziņoja Ārlietu ministrijas preses pārstāvis. Līdzīgu atbildi uz žurnālistu jautājumiem sniedza arī Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.

«Kronen Zeitung» atsaucies kādu tunisiešu sievieti, kas arī pērn devusies uz Sīriju, lai pievienotos teroristiem, bet vēlāk aizbēgusi un atgriezusies mājās. Viņa laikrakstam sacījusi, ka Rakā dzīvojusi kopā ar Samru un Zabīnu.

Pērn neapstiprinātas ziņas liecināja, ka viena no meitenēm gājusi bojā kaujās Sīrijā, bet otra pazudusi bez vēsts.

Abu meiteņu fotogrāfijas parādījās sociālajos tīklos. Tajās viņas redzamas ar Kalašņikova automātiem rokās bruņotu kaujinieku ielenkumā.

Austrijas policija norādīja, ka tās ir propagandas fotogrāfijas ar mērķi savervēt jaunas meitenes pievienoties «Islāma valstij».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu