Meklējot notriektās lidmašīnas pilotus, Sīrijā nogalināts Krievijas karavīrs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Yelistratov/TASS/Scanpix

Notriektās Krievijas lidmašīnas pilotu meklēšanas un glābšanas operācijas laikā Sīrijā notriekts Krievijas helikopters un gājis bojā viens no tajā esošajiem kareivjiem, paziņojusi Krievijas armija.

BBC, atsaucoties uz Krievijas amatpersonu pausto, vēsta, ka operācijā piedalījušies divi helikopteri, no kuriem viens notriekts. Viens kareivis gājis bojā, bet pārējā komanda evakuēta un nogādāta Krievijas gaisa bāzē Sīrijā.

«Lai no notikuma vietas glābtu Krievijas lidotājus, tika veikta meklēšanas - glābšanas operācija, kurā piedalījās divi helikopteri «Mi-8«. Operācijas laikā viens no helikopteriem strēlnieku ieroču uguns rezultātā tika bojāts un veica piespiedu nolaišanos neitrālā teritorijā. Viens jūras kājnieks - profesionālā dienesta karavīrs - gāja bojā,» informēja Krievijas bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks ģenerālleitnants Sergejs Rudskojs.

Viņš teica, ka helikoptera apkalpe tika evakuēta un atrodas Hmeimimas aviobāzē Sīrijā.

Rudskojs piebilda, ka notriektās lidmašīnas apkalpes meklēšanas operācija turpinās.

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien oficiāli apstiprināja, ka Sīrijā ir gājis bojā viens no Turcijas notriektās Krievijas militārās lidmašīnas pilotiem, kā arī tās glābšanas operācijā iesaistīts jūras kājnieks.

«Raķete lidmašīnai «Su-24M» trāpīja virs Sīrijas teritorijas. Lidmašīnas nokrišanas vieta atrodas Sīrijas teritorijā četrus kilometrus no robežas. Lidmašīnas apkalpe katapultējās. Sākotnējā informācija liecina, ka viens pilots no zemes raidītas uguns rezultātā gāja bojā gaisā,» žurnālistiem pavēstīja ģenerālis.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas iznīcinātājs «Su-24», taču uzsvēra, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk otrdien paziņoja, ka Krievijas lidmašīnas notriekšana pie robežas ar Sīriju atstās nopietnu iespaidu uz Maskavas attiecībām ar Turciju.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs savukārt paziņojis, ka alianses izlūkdienestu informācija apstiprina Turcijas pausto, ka Krievijas militārās lidmašīnas pārkāpušas Turcijas gaisa telpu. Vienlaikus viņš aicinājis Ankaru un Maskavu incidentu risināt mierīgā ceļā, aicinot deeskalēt situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu