Jaunā Polijas valdība aizvāc no preses konferenču zāles ES karogu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Žurnālisti, kas otrdien pulcējās Polijas valdības preses zālē, konstatēja, ka no tās pazudis Eiropas Savienības (ES) karogs un palicis vienīgi Polijas karogs.

Lai gan šobrīd valdošā konservatīvā partija «Likums un taisnīgums», kas pēc astoņiem opozīcijā aizvadītiem gadiem guva pārliecinošu uzvaru oktobrī notikušajās vēlēšanās, atbalsta Polijas dalību ES, tā iestājas par lielāku Varšavas neatkarību no Briseles.

Uz jautājumu par pazudušo ES karogu jaunā premjerministre Beāta Šidlo atbildēja: «Mēs esam aktīva ES dalībvalsts (..), taču mēs pieņēmām nostāju, ka paziņojumi pēc valdības sēdēm izdarāmi uz visskaistākā (..) balti-sarkanā karoga fona.»

«Mēs īstenosim politiku, kas, lai gan novērtēs mūsu dalību ES, nodrošinās vislielākās priekšrocības mūsu Polijas pilsoņiem, Polijas ekonomikai un mūsu tēvzemei,» piebilda Šidlo.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka ir «ļoti laimīga, ka šajos grūtajos laikos esam ES un NATO locekļi».

Centriski labējās partijas «Pilsoniskā platforma» (PO) veidotās valdības, kas atradās pie varas kopš 2007.gada, vienmēr preses konferences rīkoja abu - gan Polijas, gan ES - karogu fonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu