Krievijā uzbrūk «Efes» alusdarītavai un apgāna Turcijas karogu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Krievijas pilsētā Uļjanovskā trešdienas naktī notika uzbrukums alusdarītavai «Efes Rus», kas pieder Turcijas kompānijai «Anadolu Efes», un tika apgānīts Turcijas karogs, ziņoja izdevums «Uļjanovsk-gorod novostei».

Jauniešu grupa, starp kuriem bija Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas (KFKP) Uļjanovskas nodaļas aktīvists Deniss Gorelovs, ar vairākiem automobiļiem atbrauca uz alusdarītavu, norāva Turcijas karogu un apmētāja to ar olām, kā arī sāka lauzt ēkas durvis.

Uzbrucēji norautā Turcijas karoga vietā pacēla Krievijas un Gaisa desanta spēku karogus, bet uz asfalta pie alusdarītavas vārtiem uzrakstīja apvainojumus, kas bija adresēti Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam.

Pie alusdarītavas ieradās arī policijas un Uļjanovskas pilsētas Pārvolgas rajona administrācijas pārstāvji, kuru klātbūtnē tika norauts un apgānīts Turcijas karogs.

Uzbrukuma dalībnieki protestēja pret otrdienas incidentu, kurā Turcijas gaisa spēki notrieca Krievijas bumbvedēju «Su-24», kas no Sīrijas puses bija pārkāpis Turcijas gaisa telpu par spīti brīdinājumiem.

Gorelovs savā «Twitter» kontā paziņoja, ka Uļjanovskas iedzīvotāji atbraukuši, lai pieprasītu atdot Turcijas karogu.

KFKP apgabala organizācija paziņoja, ka partija nav saistīta ar šīs jauniešu akcijas organizēšanu un rīkošanu un Gorelovs tur bijis kā privātpersona.

«Viņi pauž savu attieksmi pret faktu, ka mūsu lidotājs gājis bojā Turcijas iznīcinātāja uzbrukuma rezultātā. Iespējams, [viņi to dara] pārmērīgi asi un tieši – jaunatne tomēr. Akciju oficiāli neviens nesaskaņoja. Mēs no savas puses uzskatām uzbrukumu mūsu lidmašīnai par galēji nedraudzīgu soli, neraugoties uz pastāvošiem dažādiem novērtējumiem par pašas operācijas Sīrijā efektivitāti,» sacīja KFKP apgabala organizācijas sekretārs Aleksejs Kurinnijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu