Pāvests sāk savu pirmo vizīti Āfrikā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Francisks trešdien dosies savā pirmajā vizītē uz Āfriku, kur apmeklēs Keniju, Ugandu un Centrālāfrikas Republiku.

Kopš stāšanās pāvesta amatā 2013.gadā, šis būs Franciska 11. ārvalstu ceļojums, kura laikā viņš uzstāsies ar 19 runām par mieru, sociālo taisnīgumu, vides aizsardzību un dialogu starp ticībām.

Kenijas galvaspilsētā Nairobi, kur pāvests tiek gaidīts ierodamies ap plkst.17 (plkst.16 pēc Latvijas laika), ielās izvietoti lieli plakāti Franciska sveikšanai un gaidāms, ka pāvestu sagaidīs liels cilvēku pūlis.

Pāvesta vizīte Āfrikā ilgs līdz 30.novembrim un noslēgsies Centrālāfrikas Republikā, lai gan tur valda nestabila situācija un franču miera uzturētāji brīdinājuši, ka nevarēs garantēt pāvesta drošību ārpus lidostas.

Vatikāna amatpersonas paziņojušas, ka pēdējā brīža izmaiņas vizītes grafikā tiks izdarītas tikai tad, ja Francisks būs informēts par konkrētiem draudiem tūkstošiem ticīgo, kas pulcēsies, lai klātienē redzētu katoļu baznīcas galvu.

Kenijā pāvests tiksies ar valsts prezidentu Uhuru Kenjatu un uzrunā prezidenta rezidencē pievērsīsies korupcijai un augošajai plaisai starp bagātajiem un nabagajiem, kas abi ir aktuāli jautājumi Kenijā.

Francisks būs trešais pāvests, kurš apmeklējis Āfriku.

1964.gadā Āfriku apmeklēja pāvests Pāvils VI, un viņa piemēram vēlāk sekoja Jānis Pāvils II, kurš, esot pāvesta amatā, apmeklēja pavisam 42 Āfrikas valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu