Baltais nams: «Islāma valsts» nerada «konkrētus un ticamus» draudus ASV

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidenta Baraka Obamas nacionālās drošības padomnieki secinājuši, ka teroristu grupējums «Islāma valsts» nerada «konkrētus un ticamus» draudus Savienotajām Valstīm.

Obama sasauca Nacionālās drošības padomi, lai apspriestu nesenos uzbrukumus, par kuriem atbildību uzņēmusies «Islāma valsts».

Pēc Parīzes teroraktiem Vašingtona un Parīze ir pastiprinājušas cīņu pret «Islāma valsti».

Francija sākusi uzlidojumus džihādistu pozīcijām no Vidusjūrā nesen izvietotā aviācijas bāzes kuģa «Charles de Gaulle», un ASV aicinājušas pastiprināt starptautisko sadarbību cīņā pret «Islāma valsti».

Savienotās Valstis pirmdien brīdināja savus pilsoņus, kas devušies ceļojumos, par «pieaugošiem teroristu draudiem», bet Obamas padomnieki secinājuši, ka «Islāma valsts» pašreiz nerada «konkrētus un ticamus» draudus Savienotajām Valstīm.

Baltais nams norādīja, ka prezidents uzdevis Nacionālās drošības padomei pielikt lielākas pūles «Islāma valsts» sagraušanai un aicinājis paplašināt sadarbību starp sabiedrotajiem drošības un izlūkošanas jomās.

Savienotās Valstis ir stingri apņēmušās turpināt vadīt kopīgos koalīcijas centienus iznīcināt «Islāma valsti», paziņoja Baltais nams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu