Norvēģija pastiprinās robežkontroli

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģija, sākot ar ceturtdienu, pastiprinās robežkontroli, rūpīgāk pārbaudot cilvēkus, kas ierodas valstī ar prāmjiem no Dānijas, Vācijas un Zviedrijas, otrdien paziņojusi Norvēģijas premjerministre Erna Sūlberga.

Prāmju operatoriem tiks lūgts nodrošināt, lai visiem pasažieriem ir līdzi pases vai citi ceļošanai derīgi dokumenti, norādīja premjere.

Pārbaudes tiks pastiprinātas arī uz robežas ar Zviedriju. Tiks pārbaudīti pasažieri, kas šķērso robežu ar vilcienu vai autobusu.

Sūlberga par jaunajiem pasākumiem paziņoja neilgi pēc Zviedrijas lēmuma ievērojami pastiprināt noteikumus patvēruma iegūšanai.

Zviedrijas premjerministrs Stēfans Levēns otrdien paziņoja, ka Zviedrija vairs nevar uzņemt tikpat daudz patvēruma meklētāju kā līdz šim, jo valstij nepieciešama atelpa.

«Mēs nevaram gaidīt, kad tas pats notiks Norvēģijā. Tāpēc mēs jau tagad esam ieviesuši vairākus pasākumus, bet mums jāseko tam, ko dara citas valstis, un jārīkojas ātri,» norādīja Sūlberga.

Norvēģija nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, bet ietilpst Šengenas zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu