Krievijas parlamentā ierosina cietumsodu par armēņu genocīda noliegšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Krievijas parlamenta apakšnamā trešdien iesniegts likumprojekts, kurā par 1915.-1922.gada armēņu genocīda noliegšanu paredzēts sods līdz pieciem gadiem cietumā, pavēstīja partijas «Taisnīgā Krievija» parlamenta frakcija.

Likumprojektu Valsts Domē iesniegusi «Taisnīgās Krievijas» deputātu grupa, arī frakcijas priekšsēdētājs Sergejs Mironovs.

Par Rietumarmēnijā un citur Osmaņu impērijā no 1915. līdz 1922.gadam notikušā armēņu genocīda faktu noliegšanu vai arī šo noziegumu atzinīgu vērtējumu likumprojektā paredzēts naudassods līdz 300 000 rubļu (4300 eiro) vai arī divu gadu darba algas apjomā, vai arī trīs gadi cietumā.

Ja tas noticis ar mediju starpniecību, naudassoda augstāko slieksni ierosināts palielināt līdz 500 000 rubļu (7000 eiro). Maksimālais cietumsods šajā gadījumā noteikts pieci gadi.

Atbilstoši armēņu vēsturnieku aplēsēm Osmaņu impērijā Pirmā pasaules kara gados tika nogalināts aptuveni pusotrs miljons armēņu.

Vēsturiskajā Armēnijā, kas atrodas mūsdienu Turcijas ziemeļaustrumos, genocīdā un deportācijās armēņu kopiena tika pilnībā iznīcināta.

Armēnija vēlas, lai Turcija atzīst notikušo par genocīdu, bet Ankara kategoriski atsakās to darīt, kā arī turas pie uzskata, ka armēņu upuru skaits mērāms ap pusmiljonu, nevis pusotru miljonu, kā uzskata Armēnija.

Armēņu slepkavības par genocīdu atzinušas aptuveni 20 valstis, arī Francija un Krievija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu