Venecuēlas parlamenta vēlēšanu mītiņā nošauts opozīcijas kandidāts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Venecuēlā nākamnedēļ gaidāmo parlamenta vēlēšanu kandidāts no opozīcijas trešdien tika nošauts vēlēšanu mītiņā, paziņoja viņa partija.

Incidents notika Gvariko štata Altagrasijas de Orituko pilsētā, un tajā tika nošauts partijas «Demokrātiskā rīcība» pilsētas organizācijas līderis Luiss Manuels Diass, paziņoja partijas priekšsēdētājs Enrijs Ramoss Aljups.

Diass stāvēja blakus ieslodzītā opozīcijas līdera Leopoldo Lopesa sievai Lilianai Tintori. Lopess ir ieslodzīts cietumā par musināšanu uz vardarbību 2014.gadā pret valdību vērstos protestos.

6.decembrī paredzētās vēlēšanas ir svarīgas prezidenta Nikolasa Maduro sociālistu partijas palikšanai pie varas. Opozīcijas koalīcija, starp kuras dalībniekiem ir partija «Demokrātiskā rīcība», cer gūt labus panākumus laikā, kad valsts saskaras ar smagām ekonomikas problēmām.

Opozīcija ir paziņojusi, ka vairāki tās aktīvisti pēdējās dienās ir ievainoti valdības piekritēju uzbrukumos vēlēšanu mītiņiem. Sociālistu partija gan noliedza, ka tā mēģinātu ar vardarbību iebiedēt opozīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu