Telekanāls: Hakeri uzgājuši «Islāma valsts» «Bitcoin» kontus

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/105644709@N08/10307460906

Hakeru organizācija «Ghost Security Group» atradusi pierādījumus, ka džihādistu grupējums «Islāma valsts» naudas operācijās un pārskaitījumos izmanto virtuālo valūtu «Bitcoin», trešdien paziņoja ASV telekanāls «Fox News».

Hakeriem izdevies uziet vairākus «Islāma valsts» elektroniskos kontus, un vienā no tiem glabāta summa trīs miljonu ASV dolāru vērtībā.

Virtuālās valūtas daļa veido vienu līdz trīs procentus no kopējā «Islāma valsts» nelikumīgo ienākumu apjoma, liecina hakeru dati. Tā ir līdzvērtīga 4,7 līdz 15,6 miljoniem dolāru.

Atbilstoši ASV Finanšu ministrijas aplēsēm «Islāma valsts» ik gadu nopelna 468 līdz 520 miljonus dolāru, atgādina «Fox News».

Galvenie ienākumu avoti ir nelikumīga naftas tirdzniecība, laupīšana, izspiešana, izpirkuma maksas par ķīlnieku atbrīvošanu un brīvprātīgie ziedojumi.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums uzņēmies atbildību par Parīzē 13. un 14. novembrī notikušo slaktiņu, kurā tika nogalināti 130 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu