ASV: Rietumu koalīcija turpinās operācijas Sīrijā arī pēc Krievijas raķešu izvietošanas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

ASV vadītā starptautiskā koalīcija pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» turpinās dot gaisa triecienus šim grupējumam Sīrijas teritorijā, neraugoties uz Krievijas zenītraķešu kompleksu izvietošanu šajā valstī, paziņoja ģenerālis Čārlzs Brauns, kurš pārrauga ASV gaisa spēku darbības Centrālajā pavēlniecībā.

"Jā, tas nedaudz sarežģīs situāciju, mēs nedaudz padomāsim par to, tomēr mums tur (Sīrijā) vēl ir pie kā strādāt un mēs esam nodomājuši šo darbu turpināt – iznīcināt «Daesh» («Islāma valsti»), Brauns sacīja intervijā gaisa spēku laikrakstam «AirForce Times».

Krievija nolēma izvietot Sīrijā zenītraķešu sistēmu «S-400 Тtriumf" pēc tam, kad Turcijas gaisa spēki otrdienas rītā uz Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju «Su-24».

Brauns atzīmēja, ka ASV ir «lieliski noregulēti sakari ar krieviem».

Viņš piebilda, ka starp Rietumu koalīciju un Krieviju ir parakstīts memorands par abpusēju sapratni, lai novērstu incidentus operācijās Sīrijā. Šajā memorandā ierakstīts, kā mums nevajag demonstrēt koalīcijas naidīgus aktus vai naidīgus nodomus pret Krieviju, kā arī nevajag tos demonstrēt no Krievijas puses pret koalīciju, sacīja Brauns.

Viņš gan atzīmēja, ka koalīcija nesadarbojas ar Krieviju operāciju veikšanā Sīrijā un ka «mūsu sakari ar krieviem vairāk ir vērsti uz lidojumu drošību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu