Tuvo Austrumu migrantu plūsma caur Krieviju uz Ziemeļeiropu samazinās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Migrantu plūsma no Tuvo Austrumu valstīm caur Krieviju uz Somiju un Norvēģiju samazinās, ceturtdien paziņoja Krievijas Federālā migrācijas dienesta (FMD) vadītājs Konstantīns Romodanovskis.

«Cik man zināms, plūsma jau samazinās. Mēs pastrādāsim ar [migrantus] aicinošām organizācijām un noskaidrosim, kā tās uzaicina cilvēkus, lai viņi .. izmantotu Krieviju kā tranzītvalsti. No otras puses, daļa pilsoņu neko nepārkāpj un mums nav pretenziju pret viņiem. Ar pārkāpējiem gan pastrādāsim,» sacīja Romodanovskis NVS valstu migrācijas institūciju vadītāju padomes sēdē Sanktpēterburgā.

Viņš atzīmēja, ka situāciju bēgļu pagaidu uzturēšanās centros Krievijā var raksturot kā mierīgu.

Federālā drošības dienesta (FDD) robežsardzes pārvaldes Karēlijas robežkontroles apakšvienības vadītājs Aleksejs Gončarovs atzina, ka Tuvo Austrumu migrantu plūsma caur Murmanskas apgabalu uz Norvēģiju ir samazinājusies vairākas reizes.

Tā kā Norvēģija ir padarījusi stingrākus patvēruma piešķiršanas noteikumus tiem migrantiem, kas jau bijuši kādā trešajā valstī, kura uzskatāma par drošu, tad ir pieaudzis no Norvēģijas Krievijā atgriezušos migrantu skaits, sacīja Gončarovs.

Trešdien no Krievijas uz Norvēģiju devās 26 migranti, bet novembra sākumā viņu skaits bija pieaudzis līdz 150-200 migrantiem diennaktī. Pavisam šogad Krievijas-Norvēģijas robežu šķērsojuši vairāk nekā 4000 migrantu, no kuriem apmēram 1500 bija Sīrijas pilsoņi. Pēdējā laikā biežāk notiek migrantu atgriešanās no Norvēģijas Krievijā, ko drīkst darīt, ja viņiem ir vairākkārtējas Krievijas vīzas un uzturēšanās atļauja, stāstīja Gončarovs.

Murmanskas apgabalā šogad pieauga Sīrijas bēgļu plūsma uz Norvēģiju. Uz Murmansku atlidoja, lai dotos tālāk uz Norvēģiju, arī Afganistānas, Irākas, Somālijas pilsoņi un palestīnieši.

4.novembrī tika fiksēts rekordskaits migrantu, kas šķērsoja Krievijas robežu ar Norvēģiju, – 196 cilvēki dienā. Pirms tam Borisogļebskas-Storskūgas robežkontroles punktu šķērsoja vidēji 100 līdz 150 migranti dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu