Imigrācija Lielbritānijā sasniegusi jaunu rekordu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijā 12 mēnešu periodā līdz šī gada jūnijam iebraucēju skaits pārsniedzis izbraucēju skaitu par 336 000, liecina ceturtdien publiskotā oficiālā informācija.

Tā ir lielākā jebkad reģistrētā neto imigrācija, norādījis Nacionālais statistikas birojs.

Salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, neto imigrācija pieaugusi par 32%.

Birojs secinājis, ka iebraucēju skaits pārsniedzis izbraucēju skaitu gan Eiropas Savienības (ES) pilsoņu vidū, gan citu valstu pilsoņu vidū un vairums iebraucēju ierodas Lielbritānijā, lai strādātu vai mācītos.

Neto imigrācija ES pilsoņu vidū palielinājusies par 30%, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, bet citu valstu pilsoņu vidū - par 22%.

Lielbritānijā valdošā Konservatīvā partija ir solījusi samazināt neto imigrāciju līdz dažiem desmitiem tūkstošu, taču tas kļūst arvien grūtāk izpildāms.

Apvienotās Karalistes Neatkarības partija (UKIP), kas iestājas par Lielbritānijas izstāšanos no ES, paziņojusi, ka jaunie statistikas dati ir vēl viens arguments par labu balsošanai par ES pamešanu referendumā, ko līdz 2017.gadam solījis sarīkot premjerministrs Deivids Kemerons.

UKIP līderis Naidžels Farāžs norādījis, ka rekordaugstais imigrācijas līmenis apliecina valdības absolūto nespēju kontrolēt imigrāciju un, tikai balsojot par izstāšanos no ES, būs iespējams izveidot kontrolētas imigrācijas sistēmu.

Sabiedriskās domas aptaujas ilgu laiku liecināja, ka vairums britu atbalsta palikšanu ES, tomēr izstāšanās atbalstītāju skaits pastāvīgi audzis, un viena no aptaujām, kuras rezultāti tika publiskoti otrdien, jau uzrādīja, ka eiroskeptiķi beidzot izvirzījušies vadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu