Pēc aizdomīgas paciņas atrašanas evakuēta Briseles Lielā mošeja

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc aizdomīgas baltu pulveri saturošas paciņas atklāšanas ceturtdien evakuēta Briseles Lielā mošeja un 11 cilvēki izolēti, paziņojis ugunsdzēsības dienests.

Noskaidrots, ka paciņā atradušies milti.

«Tie bija tikai milti,» paziņoja ugunsdzēsēju brigādes pārstāvis, paskaidrojot, ka vielas analīze veikta laboratorijā.

Paciņa ar balto pulveri tika atrasta pie mošejas ieejas.

Ugunsdzēsības dienesta preses pārstāve Anne Vibina sākotnēji ziņoja, ka tiek

«īstenoti visi preventīvie pasākumi gadījumā, ja tas ir Sibīrijas mēris».

Viņa paziņoja, ka 11 cilvēki, tostarp divi policisti, kas nonākuši tiešā saskarē ar aizdomīgo vielu, ir izolēti un tiek pārbaudīti.

Četri cilvēki ievietoti slimnīcā,

liecina amatpersonu ziņotais.

Briselē līdz šodienai bija spēkā augstākais, ceturtais, terorisma trauksmes līmenis, kas tika izsludināts sestdien, pieļaujot iespēju, ka vairākās pilsētas vietās varētu tikt sarīkoti Parīzes teroraktiem līdzīgi uzbrukumi ar sprāgstvielām un šaujamieročiem.

Jau ziņots, ka neatkarīgā draudu izvērtēšanas iestāde OCAM ceturtdien trauksmes līmeni pazemināja no ceturtā uz trešo.

Briseles Lielā mošeja atrodas netālu no Eiropas Savienības (ES) institūcijām un vairākām vēstniecībām. Pēc aizdomīgās paciņas atklāšanas mošeja tika norobežota.

Mošejas apmeklētāji pauda satraukumu par šo incidentu, ņemot vērā spriedzi, kas izveidojusies pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē.

Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Vairāki no teroristiem, kas sarīkoja šo slaktiņu, bija Briseles iedzīvotāji.

Iepriekš šonedēļ vairākas mošejas Briseles Molenbēkas rajonā saņēma draudu vēstules, kuras bija parakstījis grupējums «Kristiešu valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu