Erdogans noliedz naftas pirkšanu no «Islāma valsts»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien kategoriski noliedzis, ka Turcija pirktu naftu no teroristu grupējuma «Islāma valsts».

Prezidents uzsvēra, ka Turcija cīnās pret džihādistu grupējumu.

Erdogans kaunināja tos, kuri nāk klajā ar šādiem apgalvojumiem, un pieprasīja pierādījumus.

«Ja nē, jūs esat apmelotāji,» paziņoja prezidents, šādi reaģējot uz pārmetumiem no Krievijas puses pēc incidenta ar krievu lidmašīnas notriekšanu pie Sīrijas robežas.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas bumbvedējs «Su-24», uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka lidmašīnas notriekšana ir «dūriens mugurā» no teroristu līdzzinātāju puses.

Erdogans noliedza Krievijas apvainojumus, ka Ankara sadarbojas ar «Islāma valsti».

Prezidents uzsvēra, ka Turcijas nostāja pret «Islāma valsti» ir skaidra jau no paša sākuma.

«Par to nav jautājumu. Nevienam nav tiesību apstrīdēt mūsu valsts cīņu pret «Islāma valsti» vai apsūdzēt mūs,» paziņoja Erdogans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu