Turcijā arestē žurnālistus par Sīrijas nemiernieku apbruņošanas atmaskošanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ceturtdien Turcijā arestēts laikraksta galvenais redaktors un tā Ankaras korespondents pēc raksta publicēšanas par ieroču piegādēm kaujiniekiem Sīrijā no Turcijas.

Opozīcijas laikraksta «Cumhuriyet» redaktoram Džanam Dindaram un žurnālistam Erdemam Gilam izvirzītas apsūdzības par piederību teroristiskam grupējumam un spiegošanu.

«Cumhuriyet» ir ass prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana un viņa savulaik dibinātās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) kritiķis.

Pirms 7.jūnijā notikušajām parlamenta vēlēšanām Erdogans pat izteica neslēptus draudus Dindaram.

Laikraksts šogad publicēja videomateriālus un attēlus, kuros redzamas valsts izlūkdienestam piederošas kravas automašīnas, kas, pielādētas ieročiem, dodas ceļā pie islāmistu kaujiniekiem Sīrijā.

Videomateriālā redzami inspektori, kas pārmeklē metāla konteineru. Viņus novēro drošības dienestu darbinieki, prokurors un apmācīti suņi. Vispirms tiek atvērtas kartona kastes, uz kurām rakstīts «trausls» un kurās ir antibiotikas. Zem šīm kastēm tiek atrastas desmitiem mīnu.

Medijs apgalvo, ka kravas automašīnas vedušas 1000 mīnu, 80 000 munīcijas aptveru vieglajiem un smagajiem ieročiem, kā arī simtiem granātmetēju. Video ticis uzņemts 2014.gada 19.janvārī, taču izdevums neatklāja, kā to ieguvis.

Erdogans atzinis, ka todien apstādinātās kravas automašīnas piederējušas izlūkdienestam un vedušas palīdzību Sīrijas turkmēņiem. Viņš norādījis, ka prokuroriem nav tiesību pārmeklēt izlūkdienesta automašīnas, un centies atklājumu saistīt ar ASV dzīvojošo garīdznieku Fetullu Gilenu, kuru apsūdz vēlmē uzurpēt varu, izmantojot atbalstītājus policijā un tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu