Hodorkovskis: Putins ved Krieviju uz sabrukumu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pārdzīvos Rietumu noteiktās sankcijas un zemās naftas cenas, taču viņš ir novedis Krieviju tādā stagnācijā, ka tā var galu galā sabrukt, paziņoja bijušais Krievijas naftas rūpniecības magnāts un Kremļa kritiķis Mihails Hodorkovskis.

Pēc viņa teiktā, Putins var pārdzīvot naftas cenas, kas ir zemākas par 45 dolāriem par barelu, taču, jo ilgāk viņš paliek pie varas, jo lielāks risks ir Krievijai. Putins ir novedis Krieviju atpakaļ stagnācijā, kas izsmēla PSRS spēkus 70. gados, kad pie varas bija Leonīds Brežņevs, sacīja Hodorkovskis.

«Krievija ir atkritusi atpakaļ situācijā, kas ir līdzīga 70. gadu beigām,» sacīja Hodorkovskis. «Mēs esam Brežņeva stagnācijas perioda beigu posmā. Putins ir jaunāks, tāpēc diemžēl šī stagnācija var vilkties ilgāk.»

«Ja jūs jautājat, vai Krievija izdzīvos savās pašreizējās robežās, kad Putins dosies prom, es teiktu, ka iespējas tai izdzīvot ir lielākas, ja viņš dodas prom nākamajos 5-8 gados, nevis, teiksim, pēc 15 gadiem,» norādīja Hodorkovskis. «Es runāju par Krievijas izdzīvošanu pašreizējās robežās.»

Viņš sacīja, ka politiskā un ekonomiskā situācija Krievijā nav pietiekami saspīlēta, lai drīzumā izceltos revolūcija, jo dzīves standarti nav nokritušies tik zemu, lai saniknotu tautu.

«Putinam ir labas iespējas ilgu laiku palikt pie varas,» paziņoja Hodorkovskis.

Viņš arī pieļāva, ka biznesa aprindu spiediena rezultātā Rietumi galu galā varētu mīkstināt Krievijai noteiktās sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu