Norvēģija ar reklāmām Afganistānas laikrakstos brīdina patvēruma meklētājus par deportēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Norvēģijas valdība šonedēļ ievietojusi Afganistānas laikrakstos reklāmas, kurās potenciālie patvēruma meklētāji brīdināti, ka tiks «ar spēku atgriezti atpakaļ».

Sekojot Dānijas piemēram, Norvēģija publicējusi reklāmas ārvalstu medijos ar mērķi atturēt bēgļus un patvēruma meklētājus no došanās uz Norvēģiju.

Reklāmās brīdināts, ka «imigrācija Norvēģijā tiek strikti regulēta».

«Personām, kas nekvalificējas atļaujai Norvēģijā un kuru pieprasījumi ir noraidīti, ir jāatgriežas savā izcelsmes valstī vai valstī, kur viņi dzīvoja. Ja jūs nedosities prom brīvprātīgi, jūs tiksiet atgriezti ar spēku,» teikts Norvēģijas Tieslietu un sabiedriskās drošības ministrijas sastādītajā reklāmā.

Reklāmas publicētas pirmajā lapā angļu valodā rakstošajā laikrakstā «Afghanistan Times» un dari valodā rakstošajā «Hasht-e-sub».

Abos laikrakstos reklāmas šonedēļ publicētas visās dienās no pirmdienas līdz ceturtdienai, un piektdien reklāma redzama arī «Hasht-e-sub».

Reklāmas liek skaidri saprast, ka afgāņi, visticamāk, nesaņems bēgļu statusu Norvēģijā.

«Cilvēkiem no drošām zonām Afganistānā vai tiem, kuriem piešķirtas uzturēšanās atļaujas citā valstī, pieteikumi tiks noraidīti, un viņi tiks deportēti. Cilvēki no zonām, kas netiek uzskatītas par drošām, varētu tikt atgriezti citās Afganistānas daļās,» norādīts reklāmās.

Reklāmās sīki izskaidrotas arī nesenās izmaiņas patvēruma politikā, tostarp pabalstu samazināšana cilvēkiem bēgļu centros, pagaidu uzturēšanās atļauju izdošana un ģimeņu apvienošanās ierobežojumi.

Norvēģijas tieslietu ministrs skaidroja, ka reklāmu mērķis ir cīnīties pret maldīgiem priekšstatiem par Norvēģijas patvēruma piešķiršanas politiku.

Papildus reklāmām laikrakstos Norvēģijas valdība ir izveidojusi arī kontu sociālajā tīklā «Facebook», lai informētu par noteikumiem patvēruma piešķiršanā.

Dānija publicēja reklāmas Libānas laikrakstos, un arī Vācija nesen sāka kampaņu Afganistānā, aicinot tās pilsoņus rūpīgi padomāt, pirms dodas grūtajā ceļā uz Eiropu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu