Turcija uz laiku aptur uzlidojumus «Islāma valsts» pozīcijām Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Krievijas kara lidmašīnas notriekšanas Turcija uz laiku apturējusi gaisa uzlidojumus teroristu grupējuma «Islāma valsts» mērķiem Sīrijā, piektdien ziņo vietējie mediji.

Kā vēstīts, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas bumbvedējs «Su-24», uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Laikraksts «Hurriyet» vēsta, ka pēc šā incidenta Turcija, kas ir NATO dalībvalsts un piedalās ASV vadītajā koalīcijā pret «Islāma valsti», ir uz laiku apturējusi gaisa uzlidojumus Sīrijā, lai izvairītos no tālākas krīzes.

«Abas puses nolēma rīkoties piesardzīgi, līdz atjaunos dialoga kanālus spriedzes mazināšanai,» vēsta laikraksts, atsaucoties uz avotiem drošības struktūrās.

Turcijas valdības amatpersonas mediju ziņoto vēl nav komentējušas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu