Šis vīrietis 16 gadus netaisnīgi pavadīja cietumā tetovējuma dēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ ASV tiesa pārskatīja 46 gadus vecā Luisa Lorenco Vargasa lietu. Izrādījās, ka viņš savulaik nepatiesi notiesāts par izvarošanu tikai tāpēc, ka viņam ir tāds pats tetovējums kā kādam sērijveida izvarotājam.

Vargass cietumā pavadījis pēdējos 16 savas dzīves gadus.

Viņu zvērināto tiesa 1999. gadā bija atzinusi par vainīgu seksuālos uzbrukumos trīs sievietēm. Cietušās, aprakstot uzbrucēju, atminējās, ka viņa seju rotāja asaras lāsei līdzīgs tetovējums. Tāds bija arī Vargasam.

Taču tagad, 16 gadus vēlāk, noskaidrojies, ka Vargass izvarošanās nav vainojams.

Izrādās, ka par «asaras lāses tetovējuma» izvarotāju dēvētais, joprojām nenoskaidrotais uzbrucējs 20 gadu laikā (no 1995. gada) izvarojis 39 sievietes. Policija šīs atsevišķās izvarošanas lietas kopā sasaistījusi tikai vēlāk.

Vargasa aizstāvji gadiem ilgi dažādos veidos mēģināja panākt vīrieša atbrīvošanu. Galu galā tiesa nolēmusi lietu pārskatīt un tika veikti DNS testi, kas apliecināja, ka sievietes izvarojis kāds cits uzbrucējs, nevis Vargass.

Vargasa meita pie tiesas ēkas pēc sprieduma uzklausīšanas

Uzklausot attaisnojošo spriedumu, vīrietis izplūda asarās. Spriedumu zālē ar prieku uzklausīja arī vīrieša māte un meita. Māte notikušo aizmirst pagaidām vēl nespēj. «Es joprojām jūtu daudz dusmu. Tas nedrīkst notikt ar vēl citiem cilvēkiem. Tas vienkārši nedrīkst notikt. Tā ir netaisnība,» viņa teica pēc tiesas sēdes sanākušajiem žurnālistiem.

Īstais uzbrucējs, kurš izsludināts FIB meklēšanā, savulaik tika nodēvēts par «asaras lāses izvarotāju», jo upuri atcerējās, ka vīrietim zem kreisās acs ir vismaz viens asaras lāses tetovējums. Izmeklētāji tagad uzskata, ka par tetovējumu uzskatītā zīme patiesībā varētu būt rēta vai izaugums.

Laiku cietumā izmantojis arī, lai izglītotos. Fotogrāfijā Luis Vargas (centrā) redzams kopā ar savu meitu Kristalu un dēlu Danielu, Kalifornijas cietuma sienās absolvējot koledžu. 2013. gada decembris

Vargass pie sava tetovējuma, kas atrodas līdzīgā vietā kā varmākam, tika 13 gadu vecumā, lai iederētos kaimiņu bērnu bariņā, skaidroja viņa advokāts.

Vīrieša lieta tika pārskatīta, kad to uzņēmās «California Innocence Project» - programma, kas tiek īstenota, lai no ieslodzījuma atbrīvotu savulaik nepatiesi notiesātus cilvēkus. Pirms tam viņš no 1999. līdz 2002. gadam vairākkārt bija iesniedzis apelācijas prasības, taču tās bija nesekmīgas.

Dažādi laika gaitā tapuši

Ironiskā kārtā Vargass pēc attaisnojošā sprieduma paziņošanas vēl palika apcietinājumā saistībā ar imigrācijas procesa problēmām, taču viņš lūdza advokātus informēt ģimeni, ka drīz atgriezīsies mājās. «Es domāju, ka viņš vairs nejūt rūgtumu un tagad ir vienkārši priecīgs pāršķirt dzīvē jaunu lappusi un atgriezties pie ģimenes, cerams, līdz Ziemassvētkiem,» prognozēja viņa advokāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu