Erdogans pauž vēlmi Parīzē tikties aci pret aci ar Putinu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdien paziņojis, ka vēlas ANO klimata konferencē Parīzē tikties aci pret aci ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

«Es vēlētos pirmdien tikties ar viņu aci pret aci,» paziņoja Erdogans.

Turcijas un Krievijas attiecības saasinājušās pēc incidenta ar krievu lidmašīnas notriekšanu.

Jau vēstīts, ka Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Tikmēr Krievija apgalvo, ka bumbvedējs «Su-24» neesot pārkāpis Turcijas robežu.

«Tā bija automātiska atbilde uz gaisa telpas pārkāpumu. Turcija tīšām nenotrieca Krievijas kara lidmašīnu,» paziņoja Erdogans, piebilstot, ka Putina paustā kritika šajā gadījumā ir nepieņemama.

«Krievijai ir jāpierāda savi apgalvojumi, pretējā gadījumā tā tiks uzskatīta par meli tās smago un netaisno apsūdzību dēļ,» sacīja Erdogans.

Viņš norādīja, ka šī nav pirmā reize, kad Krievijas iznīcinātāji ir pārkāpuši Turcijas gaisa telpu, un viņš jau ir brīdinājis Putinu par diviem «neglītiem incidentiem» oktobrī.

Erdogans arī kritizēja Krievijas politiku Sīrijā, pārmetot Kremlim prezidenta Bašara al Asada režīma atbalstīšanu.

Viņš apgalvoja, ka Maskava neuzbrūk teroristu grupējumam «Islāma valsts», bet izmanto lidmašīnas incidentu, lai atbalstītu Asada režīmu.

Erdogans arī kategoriski noraidīja Krievijas mājienus, ka Turcija pērk naftu no «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu