Erdogans pauž nožēlu par Krievijas bumbvedēja notriekšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans sestdien pauda nožēlu par Krievijas bumbvedēja notriekšanu, norādot, ka viņa pārstāvētā valsts skumst par notikušo incidentu un vēlētos, lai tas nebūtu noticis. Tas bija pirmā reize, kad Erdogans pauda nožēlu par lidmašīnas notriekšanu.

«Mēs esam patiešām noskumuši par šo incidentu,» viņš sacīja, uzrunājot atbalstītājus Balikesiras pilsētā valsts rietumos.

«Mēs vēlētos, lai tas nebūtu noticis, bet diemžēl tāda lieta notika. Es ceru, ka kaut kas tamlīdzīgs nenotiks atkārtoti,» paziņoja Turcijas prezidents.

Viņš uzsvēra, ka Krievija un Turcija nedrīkst pieļaut, ka šis incidents saasinās.

Erdogans arī atkārtoja aicinājumu tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu nākamnedēļ Parīzē paredzētās ANO klimata konferences laikā.

Jau vēstīts, ka Turcijas Ārlietu ministrija sestdien aicināja savas valsts pilsoņus bez īpašas vajadzības nedoties uz Krieviju.

Arī Krievijas amatpersonas pēc incidenta ir aicinājušas Krievijas iedzīvotājus atturēties no ceļojumiem uz Turciju, to pamatojot ar terorisma draudiem šajā valstī.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien paziņoja, ka Krievija no nākamā gada 1.janvāra apturēs bezvīzu režīmu ar Turciju.

Otrdien Turcijas iznīcinātāji pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju. Turcija paziņoja, ka šī Krievijas lidmašīna bija pārkāpusi tās gaisa telpu, savukārt Krievija to noliedz.

Maskava ir atzinusi, ka ir gājis bojā viens bumbvedēja pilots, kā arī lidmašīnas apkalpes glābšanas operācijā iesaistīts Krievijas jūras kājnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu