Parīzē policija pret agresīviem klimata aktīvistiem liek lietā asaru gāzi

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas policija svētdien likusi lietā asaru gāzi pret agresīviem klimata aktīvistiem, kas policistiem uzbruka, apmētājot viņus ar dažādiem priekšmetiem.

(Pievienota 2.rindkopa.)

149 protestētāji arestēti. Policija cenšas identificēt 200-300 cilvēkus, kas svētdien pārkāpa demonstrāciju aizliegumu.

Policijas specvienības lika lietā asaru gāzi, pēc tam kad neliela maskās tērptu protestētāju grupa Republikas laukumā bija sākusi saukt - «ārkārtas stāvoklis, policejiska valsts» -, šādi paužot savu nepatiku pret protestu ierobežojumiem, kas Parīzē ieviesti pēc 13. un 14. novembra teroraktiem.

Vēl pirms sadursmēm aptuveni 4500 klimata aktīvistu Francijas galvaspilsētā bija izveidojuši cilvēku ķēdi. Viens tās posms izvietojās netālu no koncertzāles «Bataclan», kur naktī uz 14.novembri tika nogalināti 90 cilvēki.

Jau divas stundas pēc tam, kad šīs akcijas dalībnieki bija izklīduši, Republikas laukumā sapulcējās kareivīgi noskaņoti aktīvisti un sāka uzbrukt specvienību policistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu