Mana dzīve pēc 44 cietumā pavadītiem gadiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Otiss Džonsons (Otis Johnson) 25 gadu vecumā Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) par mēģinājumu nogalināt policistu tika ieslodzīts cietumā uz 44 gadiem. Šobrīd 69 gadu vecumā ir atbrīvots no ieslodzījuma, bet pasaule ir pilnībā manījusies.

Pēc ieslodzījuma Otiss dotas uz savu iemīļoto vietu Ņujorkā - Taimskvēru, lai pavērotu sabiedrību: kas mainījies pa vairāk nekā četriem gadu desmitiem.

Viņaprāt, pilnībā viss: «Cilvēki runā ar sevi. Līdzīgi kā specaģenti ar austiņām ausīs. Es brīnos, kā viņi spēj koordinēt, kur iet, jo uz ceļu viņi neskatās.»

Pārsteidz arī ēku sienas, veikalu skatlogi. Tie rāda video. Veikalos piedāvājuma klāsts ir pieaudzis. Otiss gatavs nobaudīt visu: «Tik daudz krāsainu dzērienu - zili, rozā. Vismaz vecais labais zemesriekstu sviests «Skippy» vēl nopērkams,» smejoties stāsta bijušais ieslodzītais.

Viņš stāsta, ka ieslodzījums ir mainījis viņa dzīves uztveri. Dusmas ne pret vienu netur. «Brīvības izjūta ir tik lieliska! Beidzot varu just saules gaismu, būt daļa no sabiedrības.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu