Turcija nosūtījusi Krievijai notriektā bumbvedēja pilota līķi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Turcija pirmdien nosūtījusi Krievijai līdzās Sīrijas-Turcijas robežai notriektā krievu bumbvedēja pilota līķi, vēsta ziņu aģentūra «Anatolia».

Īpašs reiss ar Oļega Peškova mirstīgajām atliekām izlidojis no Ankaras lidostas uz Krieviju.

Pilota mirstīgās atliekas nedēļas nogalē tika no Sīrijas nogādātas Turcijas dienvidos un tad ar lidmašīnu pārvestas uz Ankaru.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas 24.novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpis tās gaisa telpu.

Maskava noliedz, ka tās bumbvedējs «Su-24» būtu ielidojis Turcijā.

Viens no lidmašīnas pilotiem gāja bojā, bet otru pilotu izglāba Sīrijas armija.

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu svētdien brīdināja - tā kā Sīrijā karo dažādas koalīcijas ar atšķirīgiem mērķiem, līdzīgi incidenti var atkārtoties, ja vien nenotiks dalīšanās ar informāciju un darbību koordinācija.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Maskava Sīrijas konfliktā atbalsta prezidenta Bašara al Asada valdību, bet Ankara - nemierniekus, arī radikālā spārna islāmistus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu