Vācija plāno atvēlēt 1200 karavīrus cīņai pret «Islāma valsti» Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija plāno atvēlēt 1200 karavīrus, lai palīdzētu Francijai cīņā pret teroristu organizāciju «Islāma valsts» Sīrijā, svētdien paziņojis armijas štāba priekšnieks ģenerālis Folkers Vīkers.

Intervijā laikrakstam «Bild am Sonntag» Vīkers norādīja, ka ir nepieciešami aptuveni 1200 karavīru, lai apkalpotu lidmašīnas un kuģi.

Misija sāksies ļoti ātri, tiklīdz tiks iegūts mandāts, ko valdība gatavojas panākt vēl šogad, viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka cīņā pret džihādistiem Vācija otrdien piedāvāja Francijai izlūkošanas lidmašīnas «Tornado», jūras spēku fregati, satelīta attēlus un nodrošināt degvielas uzpildes iespējas gaisā.

Vīkers sacīja, ka tiks nosūtīti četri līdz seši «Tornado», lai nodrošinātu izlūkošanu pat sliktos laikapstākļos un naktīs.

Jautāts, vai Vācija ir izvairījusies no tiešas dalības gaisa uzlidojumos, Vīkers sacīja, ka starptautiskajai koalīcijai jau ir pietiekami līdzekļi un spēki un tas, kas šobrīd ir nepieciešams, ir izlūkošana, lai šos spēkus varētu efektīvāk izmantot.

«Mūsu «Tornado» tur var daudz līdzēt,» viņš piebilda.

Pašreiz norisinās sarunas ar Turciju un Jordāniju par lidmašīnu izvietošanu Indžirlikā, kur bāzējas arī ASV iznīcinātāji, un Ammānā.

Vīkers noraidīja kritiku, ka Vācija izvēlējusies mazāk bīstamo uzdevumu.

«Šie apgalvojumi nav pamatoti. Kāda atšķirība starp lidošanu ar iznīcinātāju vai izlūkošanas lidmašīnu pār vienu un to pašu apgabalu? Briesmu un draudu līmenis ir vienāds,» viņš piebilda.

Vācija nepiedalās uzlidojumos pret «Islāma valsti» Sīrijā un Irākā. Tos galvenokārt veic ASV un Francija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu