Krievijas uzlidojumos Sīrijā divos mēnešos nogalināti vairāk nekā 1500 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas gaisa triecienos Sīrijā divu mēnešu laikā nogalināti vairāk nekā 1500 cilvēki, no kuriem trešā daļa ir mierīgie iedzīvotāji, pirmdien paziņoja novērotāju organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

SOHR dokumentējusi 419 teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» kaujinieku nāvi un 598 citu opozīcijas spēku, tostarp mēreno opozicionāru, islāmistu nemiernieku un ar «Al Qaeda» saistīto «Al Nusra frontes» kaujinieku, nāvi.

Kopš 30.septembra notiekošajos uzlidojumos nogalināti arī 485 mierīgie iedzīvotāji, kuru vidū ir 117 bērni un 47 sievietes.

Krievija apgalvo, ka tās gaisa kampaņa ir vērsta pret «Islāma valsti» un citiem teroristiem, bet nemiernieki un viņu atbalstītāji apsūdz Maskavu, ka tā koncentrējas uz mēreno opozīciju, nevis uz «Islāma valsts» džihādistiem.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu