Lietuvā ieradīsies Ukrainas prezidents

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lietuvu šonedēļ apmeklēs Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Paredzēts, ka kopā ar viņu trešdien Viļņā ieradīsies arī Ukrainas kultūras ministrs Vjačeslavs Kiriļenko un aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks, pirmdien apliecinājis prezidentes Daļas Grībauskaites ārlietu padomnieks Renalds Vaisbrods.

Ukrainas valsts vadītājs tiksies ar Lietuvas prezidenti, Seima spīkeri Loretu Graužinieni un premjerministru Aļģirdu Butkeviču.

Porošenko un Grībauskaites tikšanās laikā iecerēts pārrunāt drošības situāciju Ukrainā, Krievijas agresiju, Minskas vienošanos izpildi, kā arī Eiropas Savienības un Ukrainas attiecības.

«Ieviešot visus nepieciešamos noteikumus attiecībā uz pievienošanos ES bezvīzu režīma zonai, Ukraina ir finiša taisnē,» norādījis Vaisbrods.

Abu valstu prezidenti gatavojas runāt arī par to, kā Ukrainas ekonomiku ietekmēs brīvās tirdzniecības līgums ar ES, kas stāsies spēkā no nākamā gada, un apspriest Lietuvas humāno un militāro atbalstu Ukrainai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu