Erdogans pieprasa Krievijai pierādīt apgalvojumus par «ISIS» naftas piegādēm Turcijai

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pieprasījis no Krievijas pierādījumus apgalvojumiem, ka Turcija notrieca Krievijas bumbvedēju, lai aizsargātu džihādistu grupējuma «Islāma valsts» nelegālās naftas piegādes.

«Ja kaut kas tāds tiek apgalvots, tas būtu jāpierāda,» paziņoja Turcijas prezidents, pierasot parādīt dokumentus, kas to apliecina.

Erdogans arī solīja atkāpties no amata, ja Krievijas prezidenta Vladimira Putin apgalvojumi izrādītos patiesi, un norādījis, ka Putinam būtu jārīkojas līdzīgi, ja pierādītos, ka viņam nav taisnība.

Kā jau vēstīts, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien preses konferencē klimata samitā Parīzē paziņoja, ka Ankara pagājušajā nedēļā līdzās Turcijas-Sīrijas robežai notrieca Krievijas bumbvedēju, lai aizsargātu džihādistu grupējuma «Islāma valsts» nelegālās naftas piegādes uz Turciju.

Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas 24.novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpis tās gaisa telpu.

Maskava noliedz, ka tās bumbvedējs «Su-24» būtu ielidojis Turcijā. Viens no lidmašīnas pilotiem gāja bojā, bet otru pilotu izglāba Sīrijas armija.

Bumbvedēja notriekšana izraisījusi bezprecedenta Maskavas un Ankaras attiecību saasināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu