Kremlis atsakās sniegt pierādījumus, ka Turcija iepērk naftu no «Islāma valsts»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kremlis otrdien atteicies sniegt pierādījumus, ka Turcija nelegāli iepērk naftu no džihādistu grupējuma «Islāma valsts», kā to bija pieprasījis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

«Tas nav jauns paziņojums. Šajā gadījumā galvenais ir pārvaldīt informāciju un izmantot to darbā, kas galvenokārt koncentrēts ne uz kaut kā pierādīšanu, bet cīņu ar terorismu, šī informācija tiek izmantota cīņā ar terorismu,» paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, atbildot uz jautājumu, vai Maskava ir gatava sniegt tās rīcībā esošos pierādījumus.

Kā ziņots, Erdogans pirmdien pieprasīja no Krievijas pierādījumus apgalvojumiem, ka Turcija notrieca Krievijas bumbvedēju, lai aizsargātu «Islāma valsts» naftas piegādes.

«Ja kaut kas tāds tiek apgalvots, tas būtu jāpierāda,» paziņoja Turcijas prezidents, pierasot parādīt dokumentus, kas to apliecina.

Erdogans arī solīja atkāpties no amata, ja Krievijas prezidenta Vladimira Putina apgalvojumi izrādītos patiesi, un norādījis, ka Putinam būtu jārīkojas līdzīgi, ja pierādītos, ka viņam nav taisnība.

Putins pirmdien preses konferencē klimata samitā Parīzē paziņoja, ka Ankara pagājušajā nedēļā līdzās Turcijas-Sīrijas robežai notrieca Krievijas bumbvedēju, lai aizsargātu džihādistu grupējuma «Islāma valsts» nelegālās naftas piegādes uz Turcijas ostām.

Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas 24.novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpis tās gaisa telpu.

Maskava noliedz, ka tās bumbvedējs «Su-24» būtu ielidojis Turcijā. Viens no lidmašīnas pilotiem gāja bojā, bet otru pilotu izglāba Sīrijas armija.

Bumbvedēja notriekšana izraisījusi bezprecedenta Maskavas un Ankaras attiecību saasināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu