ECT secina, ka Turcijas «YouTube» aizliegums ierobežojis vārda brīvību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/esthervargasc

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) otrdien secinājusi, ka Turcija, aizliedzot tīmekļa vietni «YouTube», ir pārkāpusi lietotāju tiesības saņemt un sniegt informāciju.

Ankaras tiesa aizliedza piekļuvi «YouTube» no 2008.gada maija līdz 2010.gada oktobrim par desmit video, kas tika uzskatīti par apvainojošiem modernās Turcijas dibinātājam Mustafam Kemalam Ataturkam.

Tiesa secināja, ka «YouTube» aizliegšana bez legāla pamatojuma pārkāpa lietotāju tiesības saņemt un sniegt informāciju un likums neatļauj tiesai tā vienkārši nobloķēt piekļuvi internetam un «YouTube» gadījumā nobloķēt visu vietni dažu video dēļ.

Ilgstošais aizliegums «YouTube» un tūkstošiem citu vietņu pastiprinājis bažas par vārda brīvību Turcijā un prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana noslieci autoritārisma virzienā.

Pirms aizlieguma «YouTube» bija piektā populārākā tīmekļa vietne Turcijā.

Turcijas valdība «YouTube» un vietni «Twitter» nobloķēja arī 2014.gada martā, kad tās tika izmantotas audioierakstu izplatīšanai, kas apsūdzēja Erdoganu un viņa tuvāko loku korupcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu