Krievija konkretizē Turcijai noteiktās sankcijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs parakstījis lēmumu, kurā konkretizētas Turcijai noteiktās ekonomiskās sankcijas. Dokumenta teksts otrdien publicēts Krievijas valdības tīmekļa vietnē.

Cita starpā lēmumā apstiprināts Turcijā ražotās lauksaimniecības produkcijas, izejvielu un pārtikas, uzskaitījums, ko aizliegts ievest Krievijā no 2016.gada 1.janvāra. Cita starpā sankcijas noteiktas tomātu, zemeņu, puķkāpostu un brokoļu importam.

Turklāt valdība aizliegusi no Turcijas ievest sāli, neļķes, kautķermeņu daļas un vistu subproduktus. Sarakstā iekļauti apelsīni, mandarīni, vīnogas, āboli, bumbieri un aprikozes.

Lēmumā noteikts, ka ierobežojumi netiek attiecināti uz precēm, «kas tiek ievestas personīgai lietošanai Eirāzijas Ekonomiskās savienības tiesībās noteiktajā apjomā».

Krievija no 1.decembra arī aizliedz čarterlidojumus uz Turciju. Izņēmums noteikts vienīgi reisiem, kas tiek veikti, lai no Turcijas izvestu Krievijas tūristus, paziņoja Krievijas Transporta ministrija.

Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas 24.novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpis tās gaisa telpu.

Maskava noliedz, ka tās bumbvedējs «Su-24» būtu ielidojis Turcijā. Viens no lidmašīnas pilotiem gāja bojā, bet otru pilotu izglāba Sīrijas armija.

Bumbvedēja notriekšana izraisījusi bezprecedenta Maskavas un Ankaras attiecību saasināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu